Infertilitatea Masculină – Varicocelul (dr. Sebastian Voinea)

În ziua de azi, incapacitatea de a concepe este dată în mare parte de partea masculină. Această cauză apare atunci când un cuplu încearcă 12 luni la rând să devină părinți, dar fără succes. Varicocelul este unul din cauze, acesta fiind tot mai întâlnit în rândul tinerilor (bărbați).

CE ESTE VARICOCELUL?

Varicocel
Varicocel

Varicocelul reprezintă o ectazie anormală a venei care drenează testiculele în scrot. Vasele de sânge testiculare originează în abdomen şi merg de-a lungul canalului inghinal ca parte a cordonului spermatic spre testicule. Valvele deficiente sau compresia venelor, poate cauza dilatarea acestora lângă testicule, cu formarea unui varicocel. 

În mod normal, testiculele trebuie să aibă o temperatură mai scăzută cu 3 grade față de corp, dar din cauza varicocelului acestea primesc prea mult sânge, astfel zona testiculară este încălzită şi testiculele nu mai pot funcționa în parametrii normali. Mai multe despre varicocel aici.

GRADELE VARICOCELULUI

Grade Varicocel
Grade Varicocel

În funcţie de gradul dilatării venelor la nivelul scrotului, doctorul distinge trei grade ale varicocelului:

1. Varicocel Grad I (1)

Se caracterizează prin dilatarea uşoară a venelor scrotale şi poate fi detectat doar cu un examen special, în timpul încordării. Aceasta este cea mai uşoară formă de varicocel. Pentru a ține sub control acest grad, este nevoie sa țină “partea cu pricina” sub jet de apă rece timp de 30 secunde/zi. Se pot lua suplimente naturiste pentru a-l ține sub control.

2. Varicocel grad II (2)

Se caracterizează prin dilatarea medie a venelor scrotale şi poate fi detectat în timpul examenului special, fără de încordare. Acesta este un semn de alarmă şi, la cerința medicului, să faci un tratament naturist şi să ții sub jet de apă rece 30 secunde o dată pe zi. La sfatul medicului, se pot lua medicamente sau suplimente naturiste.

3. Varicocel Grad III (3)

Se caracterizează prin dilatarea semnificativă a venelor scrotale şi poate fi auto-detectat prin simpla palpare a scrotului. Venele dilatate sunt simţite ca un ghem de “şireturi” groase. Acesta este vizibil şi se poate observa prin simplu fapt ca testiculul cu problema (de obicei cel stâng) este mai “căzut” față de celălalt. Dacă suferi de acest grad de varicocel, este foarte indicat să mergi la un medic Androlog (vă recomandăm Dr Sebastian Voinea – detalii mai jos). Ca şi tratament, este indicată operația.

DOCTOR SEBASTIAN VOINEA – ANDROLOGUL CARE REDĂ ȘANSA CUPLURILOR CE-ȘI DORESC COPII

Doctor Sebastian Voinea
Doctor Sebastian Voinea

Vom zice câteva lucruri despre doctorul Sebastian Voinea, după care vom da detalii despre cum puteți ajunge la el şi paşii de urmat pentru operație.

CINE ESTE ȘI CE SPECIALIZĂRI ARE

Doctorul Voinea este unul din puținii oameni căruia îi pasă de clienții săi. Te ascultă, te îndrumă şi după caz, te operează, acesta înțelegând durerea pe care o ai.

Specializări

  • MEDIC PRIMAR UROLOGIE
  • DOCTOR ÎN MEDICINĂ
  • SUPRASPECIALIZARE ANDROLOGIE ȘI MICROCHIRURGIA INFERTILITĂȚII MASCULINE
  • MEDICINĂ SEXUALĂ
  • ASISTENT UNIVESITAR
  • DOCTOR ÎN MEDICINĂ
  • MEMBRU BOARD EUROPEAN DE UROLOGIE
  • CENTRU DE CHIRURGIE UROLOGICA
  • DIALIZĂ ȘI TRANSPLANT RENAL INSTITUTUL CLINIC FUNDENI

CUM POȚI LUA LEGĂTURA CU DOCTORUL SEBASTIAN VOINEA?

Doctorul Voinea poate fi găsit la Regina Maria sau la ExMedica Bucureşti (click pentru număr de telefon şi alte referințe). 

OAMENI MULȚUMIȚI ȘI CE AU SCRIS

Am adăugat diacritice și link-uri utile la comentariile pacienților, astfel încât să îți fie mai ușor să localizezi ceea ce te interesează. 

Fost pacient Alex

Încep prin a relata că domnul doctor Voinea este un om de milioane.
Voi povesti aici tot ce s-a întâmplat și cum am ajuns să fiu viitor tătic:
Am ajuns la domn doctor Voinea din disperare. Timp de 1 an și 6 luni am încercat să am un copil cu soția mea dar fără reușită. Am fost la mulți doctori (eu sunt din Constanța) din Constanța și din țară dar toți dădeau vina pe stres și îmi recomandau fertilizare în vitro..

Am refuzat să cred că sunt infertil din cauza stresului și cineva ne-a recomandat pe doctor Sebastian Voinea. La început am fost puțin sceptic, crezând că va fi ca toți ceilalți, folosind stresul ca un diagnostic.
Prima întrevedere cu domnul doctor a fost la Ex Medica București. Când ajungi (tu, ca bărbat), trebuie să stai 30 minute în picioare.. așa este procedura.
După ce am intrat, am fost controlat prin palpare și a stabilit pe loc că am Varicocel Grad 3 bilateral (nu numai testicolul stâng avea probleme, ci și cel drept) – gradul 3 este cel mai avansat.
Am făcut apoi, în aceeași zi, ecografie testiculară la Doctor Gagiu (la Regina Maria) și s-a confirmat ce domnul doctor Voinea a diagnosticat numai prin palpare.
Mi-a dat să fac un set de analize, și m-am reîntors în București cu acestea. Spermograma era la pământ (10mil/ml) și nu aveam grupa A de spermatozoizi (cei mai importanți pentru a putea concepe).
După ce le-a văzut, m-a întrebat dacă doresc operație (numai așa poți să scapi de varicocel). Bineînțeles că am acceptat.. disperarea era mare și nu voiam să ajung la fertilizare în vitro.
M-a programat la Spitalul Fundeni. Internarea a fost pe data de 22.11 și pe data de 24.11 am fost operat de către doctorii Voinea Sebastian și Gagiu Cristian. Oameni dedicați cărora le pasă de pacienții lor. La fel și doctorul rezident Ion. O echipă foarte profi!!!
La 2 luni și jumătate după operație soția a rămas însărcinată, fără să ne așteptăm ca într-un timp atât de scurt s-a întâmplat miracolul mult așteptat!
Vă recomand pe domn doctor Voinea. Scriu aceste rânduri în speranța că veți fi și voi ajutați așa cum am fost eu. Încă o dată va zic, la început am fost foarte sceptic și sictirit de doctorii din România.. dar această echipa mi-a dovedit că totuși sunt și doctori excelenți, care nu au plecat în străinătate să ajute pe alții, ci își practică meseria la un nivel foarte avansat în propria țară. Felicitări lor!!
În încheiere menționez că după ce l-am anunțat că soția a rămas gravidă, m-a sunat să mă felicite și am stat cu dânsul la telefon mai bine de 10 minute. Este incredibil. Este primul doctor care DĂ DOI BANI pe paciențîi lui, căruia îi pasă și îi sună personal.
Sper să vă ajute aceste rânduri și să vă convingă să îi faceți măcar o vizită. Veți vedea cu ochii voștri tot ce am scris!

Fost pacient Dragos

Mulțumită domnului doctor Voinea Sebastian am luat decizia de a rezolva problema varicocelului stâng de grad avansat prin cură chirurgicală.
După trei luni de la intervenție primele rezultate ale analizelor sunt foarte promițătoare, mai exact de la astenozoospermie am ajuns la normozoospermie. Voi continua să țin sub observație evoluția împreună cu domnul doctor însă pentru moment rezultatele sunt peste așteptări.
Mi-a fost destul de greu să mă decid asupra intrvenției chirurgicale – auzisem variante de tot felul, tratamente mai mult sau mai puțin natursite care garantau remedierea promblemei.
Însă în urma discuției pe care am avut-o cu domnul doctor Voinea am luat această decizie, pe care clar nu o regret, iar rezultatele încep să apară.
Îl recomand pe domnul doctor Sebastian Voinea cu toată încrederea, un medic care își cunoaște foarte bine meseria; foarte informat, extrem de talentat și atent; și foarte important un doctor care este deschis și cu care se poate ține legătura foarte ușor prin intermediul telefon, e-mail, sms, wapp etc ori de câte ori simte pacientul că este nevoie.

Mulțumesc Dr Sebastian Voinea și echipei!

Fost pacient Stefan

În martie 2010 am fost ajuns la doctorul Voinea Sebastian pentru investigații și tratament. Concluzia a fost Varicocel stg. grd III, Azoospermie și infertilitate de cuplu. Având în vedere situația, am ales să mă operez în speranța că voi avea o recuperare bună pe viitor și poate norocul de a avea propriul copil.
Operația făcută de doctorul Voinea a avut loc în data de 14 aprilie 2010 la Spitalul Fundeni din București. Redau din biletul de externare: Varicocelectomie stânga microscopică subinghinala.
Condițiile din spitalul Fundeni sunt acceptabile. Personalul a fost foarte ok (la vremea respectivă eram student în București și credeam cu tărie în faptul că mita sau atențiile nu au ce căuta într-o societate normală, de aceea n-am dat nicio atenție nimănui, dar cu toate astea am fost tratat bine, iar asta spune multe despre un spital de stat din România).
La 3 luni de la operație am refăcut analizele, iar cum era de așteptat spermograma a arătat în continuare faptul că sufăr de azoospermie.
A urmat o perioada în care am fost plecat din țară, deci n-am mai repetat spermograma până în 2013, iar atunci am repetat-o doar pentru că prietena mea rămăsese însărcinată deși eu credeam că acest lucru nu este posibil. Rezultatele spermogramei din 29 aprilie 2013 arătau astfel(redau din buletinul de analize): concentrarie spermatozoizi 7.04 mil/ml; spermatozoizi cu mobilitate progresivă 15%; mobilitate totală 21%.
Evident l-am contactat pe doctorul Voinea pentru a-i comunica veștile, iar dansul a fost plăcut surprins. Trebuie să menționez că prietena mea a pierdut sarcina după 2 sau 3 săptămâni, dar important era faptul că există speranța.
Veștile bune au continuat pentru mine, iar soția mea a rămas însărcinată în ianuarie 2016, iar în octombrie 2016 s-a născut fetița noastră. În momentul în care scriu aceste rânduri, fetița noastră are 1 an și două săptămâni, iar noi suntem fericiți pentru că avem un copil.
Trebuie să menționez că nici ultima spermogramă nu arată spectaculos de bine, ba chiar doamna doctor Mioara Matei menționează în rubrica de observații că sunt în afara valorilor minime admise pentru obținerea unei sarcini. Ei bine, nu știu cum se stabilesc aceste valori minime, dar știu că noi am reușit să avem un copilaș. Redau din buletinul de analize din 7 octombrie 2017: spermatozoizi 1.2 mil/ml; mobilitate progresivă 23%; mobilitate totală 45%.
Mulțumesc și pe această cale domnului doctor Voinea Sebastian pentru tot ajutorul oferit.
Sănătate!

Fost pacient Marian

După 2 ani de încercări de a avea copil am ajuns la dl dr Voinea Sebastian printr-o recomandare. După consult, varicocel bilateral gr 1-2 și 3. În 19 Sept 2018 a avut loc operația, iar în Decembrie , cam la 2 luni și jumătate de la operație , soția a rămas însărcinată. Recomand cu mare drag pe dl dr Voinea Sebastian!

Fost pacient Nicodin

Am fost operat acum 5 luni si tot nu am copii.

Răspunsul nostru (alizera)

Ne pare rău să auzim asta. Până acum am avut numai feed-back pozitiv. Nu este o știință exactă, dar din câte știm de la foștii pacienți ai domnului doctor Sebastian Voinea, li s-a zis că abia după 6 luni se vor reface și probabilitatea de a concepe crește. Din cercetările noastre, sunt domni care au reușit să conceapă după un an. Totodată, este imperativ să mergeți iar la domnul Voinea pentru alte analize. Sperăm să vă întoarceți cu vești pozitive în curând. Nu vă pierdeți speranța!

Văzute:(1286)