Ce este PI? Cum adică “criptomonedă câștigată gratuit”? De ce doar momentan? Aceste întrebări și multe altele își vor găsi răspunsul în acest articol.


Cuprins Articol:


 

Ce este Criptomoneda PI?

Criptomoneda PI
Criptomoneda PI

Pi este o monedă digitală și are, de asemenea, o aplicație mobilă care îți permite să accesezi și să îți înmulțești (momentan) numărul de criptomonede PI și servește ca portofel pentru a găzdui activele tale digitale. Partea interesanta este că, momentan invitațiile sunt gratuite, acestea fiind oprite la un moment dat pentru a crește puterea și valoarea criptomonedei, exact cum s-a întâmplat cu BiTCoin (BTC).

Cu ce se diferențiază PI față de restul Criptomonedelor?

Diferenta dintre PI si restul Criptomonedelor
Diferenta dintre PI si restul Criptomonedelor

PI este cea mai revoluționară criptomonedă de până acum deoarece este prima monedă digitală care se poate instala pe telefonul mobil, nu consumă memorie RAM, nici procesor și nici nu îți consumă bateria. Aplicația mobilă este atât de avansată, încât funcționează 24 de ore fără ca tu să simți că este deschisă.

Folosind aplicația, tu vei “MINA” după criptomoneda PI. La momentul scrierii acestui articol, se câștigă între 0.20 și 0.40 PI/oră. Dar atenție, poți câștiga mai mult (cu 25% mai mult) dacă la momentul înscrierii notezi la codul de invitație: Alado13666 (detalii mai jos) și faci parte din comunitate.

Revenind la diferențele față de competitori, de exemplu pentru a MINA după BITCOIN trebuie sa faci o investiție de cel puțin 5000$ (pentru echipamente, factura pentru electricitate se va dubla, etc), pe când PI este gratuit momentan, dar invitațiile și minările vor fi oprite la un moment dat, iar cei care au reușit să facă PI-uri, vor rămâne cu ele, urmând să fie vândute peste câțiva ani pe bani, și nu orice sume.

De ce aș alege să minez pentru criptomoneda PI?

De ce aș alege să minez pentru criptomoneda PI?
De ce aș alege să minez pentru criptomoneda PI?

Bună întrebare, la care răspunsul este destul de complex… să zicem. Este drept că în centrul atenției este BitCoin, care unul valorează între 15 000$ și 20 000$. Dar cum a ajuns să valoreze atât? Ei bine, când BitCoin era la început de drum, nimeni nu cumpăra sau avea încredere.. Acum, valorând peste 15 000$, toți regretă decizia de a nu investi. 

La fel și cu criptomoneda PI.. Mulți sunt sceptici deoarece celelalte criptomonede nu au succesul lui Bitcoin, dar PI este revoluționară și singura monedă digitală care are o aplicație mobilă funcțională 100%.

Mai mult de atât, nu consumă bateria și restul resurselor din telefon… este practic insesizabilă. Este cea mai bine cotată criptomonedă la început de drum, chiar mai bine cotată decât BitCoin cu aceeaști vechime.

Toată ideea e că nu ai ce pierde. Dai un singur click pe zi și gata! Ție îți produce PI-uri, iar peste câțiva ani îi vei putea vinde pe bani frumoși.

Deci, dacă ești o femeie de afacere sau antreprenoare, ai studia puțin și acest caz.

Cum instalezi aplicația PI Network

Este foarte simplu de instalat (numai pe terminale mobile). Intri pe pagina oficială PI Network și dai click pe “Download App“. Apoi, urmezi pașii de instalare din aplicație și creare cont.

Atenție: La crearea contului folosește numele tău real, deoarece în momentul în care vei dori să convertești PI în bani reali, se va putea face numai cu dovada unui buletin (așa funcționează și BitCoin).

 

La “Cine te-a invitatfolosește codul Alado13666 pentru a mina cu 25% mai mult, sau poți lăsa gol pentru standard.

Cum minezi în PI Network?

Cum poți mina în PI Network
Cum poți mina în PI Network

La fel ca în imaginea de mai sus, tot ce trebuie să faci este să deschizi aplicația PI Network și să apeși acea iconiță verde o dată la 24 ore.. atât! Nu trebuie să faci numic mai mult.

Rolurile utilizatorilor pentru Minarea PI-urilor

Roluri pentru Minat criptomoneda PI
Roluri pentru Minat criptomoneda PI

Utilizatorii aplicației pot avea 4 roluri pentru minarea PI-urilor (menționez că pot avea simultan aceste roluri, nefiind nevoiți să aleagă doar unul):

  1. PIoneer: Acest rol este atribuit automat dacă ai aplicația și intri zilnic pentru a apăsa butonul de minare. Astfel, vei confirma pur și simplu că nu ești un „robot”. De asemenea, poți deschide aplicația pentru a solicita tranzacții (de exemplu, efectuezi o plată în PI către un alt PIoneer, la momentul în care acest lucru va fi posibil).
  2. Contributor: Pentru a avea acest rol, este necesar sa minezi timp de câteva zile și îți va apărea această opțiune. Ca și contributor, vei ajuta la securizarea mainet, oferind o listă de pionieri pe care îi cunoști și în care ai încredere (maxim 10). În total, colaboratorii Pi vor construi un grafic global de încredere (global trust graph). Pentru acest aspect, vei primi mai mulți PI. Dar atenție, în cercul de securitate trebuie să adaugi numai oameni pe care îi cunoști și știi că nu sunt roboți.
  3. Ambassador: probabil cel mai important rol. Cu cât vei invita mai multe persoane, cu atât vei câștiga mai mulți PI/oră. 
  4. Node: Este aplicația desktop prin care un utilizator cu rolurile PIoneer & Contributor o folosește pentru “core SCP algorithm” și astfel mărind TGI (trust graph information) avut din partea celorlalți contributori. Mai multe informații despre PI NODE găsești pe website-ul oficial.

 

Timpul pentru minare este LIMITAT

Așa cum am scris mai sus, timpul pentru minare în aplicația PI Network este limitat, iar această aplicație se va închide probabil prin anul 2022, așa că profitați de timpul rămas.

De ce această minare este limitată? La fel ca monezile fizice (RON, EURO, DOLARI, etc), cu cât sunt mai multe în piață, cu atât valoarea acestora scade, iar echipa celor de la PI Network doresc ca valoarea Pi-urilor sa crească la un moment dat (exact cum s-a întâmplat cu BitCoin). În momentul în care PI Network va atinge pragul de 1 miliard de utilizatori, se va opri minarea, iar până atunci câștigurile PI vor scădea progresiv pe măsură ce tot mai mulți utilizatori downloadează aplicația.

De unde știu că voi face bani?

Răspunsul la această întrebare nu este unul foarte simplu. Ideea este că nu știi, dar bazându-ne pe istoricul criptomonedelor, bani vei scoate, dar nu se știe cât.

Faptul că este o idee revoluționară (singurul construit pentru telefoane mobile) arată că are cele mai mari șanse pentru a căpăta putere și valoare bănească. Unele previziuni spun că până în 2030, acesta ar putea ajunge la jumătate din valoarea Bitcoin. Mai mult de atât, voi continua mai jos cu “monetizarea” revoluționară (ce vor introduce în plus față de alte criptomonede). 

Mai mult decât o Criptomonedă

De ce PI este văzut ca o criptomonedă a viitorului? De ce este mai mult decât o criptomonedă?

Voi începe prin a zice următoarele: Facebook, Google, Pinterest, Instagram, Youtube, etc, încasează miliarde de dolari vânzând “atenția” utilizatorilor săi. Aici mă refer la faptul că tu, ca utilizator, vezi acele publicități plătite fără să primești nimic. 

Comunitatea PI schimbă acest aspect, iar atenția utilizatorilor aplicației va fi răsplătită. De exemplu, când se va opri minarea criptomonedei, vei putea face PI-uri uitându-te la publicități plătite de alte companii. Tu vei primi PI-uri și vei oferi “atenție“. Crede-mă, atenția utilizatorilor este una din cele mai scumpe de pe piață, iar noi (inclusiv eu) o vindem gratuit.

Tu, ca utilizator și deținător de PI-uri vei putea vinde criptomonedele tale unor companii care doresc să  își facă publicitate… prețul acestora va fi stabilit de piață și probabil va fi în creștere ușoară, dar continuă. Aceste companii vor cumpăra publicitate cu aceste monede, iar tu îți vei vinde iar atenția (numai dacă vrei) pe alte monede. Totul va fi circular!

Conform altor discuții informatice, PI-urile vor fi folosite și la vânzarea produselor sau serviciilor. De exemplu, dacă dorești să îți faci un blog și ai nevoie de o companie de web design, acea întreprindere poate cere 50% bani reali și 50% monede digitale. Tu vei plăti numai jumătate din prețul total (win), iar compania își va putea face publicitate pe platforma PI (win).

Până la urmă este gratuit să minezi, de ce nu ai încerca?

Folosește codul Alado13666 când ți se va cere să introduci cine te-a invitat (câmp obligatoriu la înscriere) pentru a mina cu 25% mai mult.

MULT SUCCES!