Poziții de Alăptare a Bebelușului

Poziții de Alăptare a Bebelușului este un articol în care dorim să ajutăm mămicile eroine care nu renunță la alăptarea la sân, oricât ar fi de greu.

 

Câteva cuvinte despre Alăptare

Alăptarea la sân a bebelușului
Alăptarea la sân a bebelușului

De fapt, unele mămici consideră că alăptarea la sân este mult mai ușoară decât alăptatul cu biberonul. Pe lângă faptul că laptele mamei conține toți nutrienții și anticorpii necesari pentru creșterea, dezvoltarea și protejarea bebelușului, mai este și GRATUIT! Mai mult de atât, alăptarea la sân te scapă de cumpărat lapte praf, sterilizator, biberon (o dată la 3 luni trebuie să schimbi biberonul…) etc. Dar am lăsat ce este mai important la urmă: mămicile care alăptează la sân vor avea o conexiune foarte puternică cu bebelușul lor!

 

Poți cere ajutor unui consultant în alăptare

Dacă tu crezi că nu faci ceva cum trebuie sau ai nevoie de ajutor, poți apela oricând la un consultant în alăptare. Dar înainte să faci asta, încearcă aceste poziții de alăptare pentru bebelușul tău. Încă ceva, nu există o poziție mai favorabilă, ci cum îi va place bebelușului tău. Așa că oricare din aceste poziții de alăptare poate fi bună pentru voi. Totodată, dacă alegi să consulți un consultant, verifică dacă este atestat IBCLE aici.

 

1. Poziție de alăptare îmbrățișat

Poziția îmbrățișat este divizată în două moduri: cu aceeași mână și cu ambele mâini.

 

Poziția îmbrățișat cu o singură mână

Poziția de alăptare îmbrățișat cu o mână
Poziția de alăptare îmbrățișat cu o mână

Ține-ți copilul peste poală, sprijinindu-l cu o mână până la funduleț. Cu cealaltă mână îi vei susține piciorușele.

 

Poziția îmbrățișat cu 2 mâini

Poziția de alăptare îmbrățișat cu ambele mâini
Poziția de alăptare îmbrățișat cu ambele mâini

Ține-ți bebelușul peste poală, folosind brațul opus în dreptul sânului cu care îl hrănești, iar pentru a-l susține folosește cealaltă mână.

 

2. Poziție de alăptare cu ținere laterală

Poziție de alăptare cu ținere laterală
Poziție de alăptare cu ținere laterală

Pentru poziția de alăptare cu ținere laterală, așează-ți corpul paralel cu bebelușul (pe pat sau canapea). Asigură-te că ești suficient de confortabilă. Ai putea să-ți sprijini capul pe o pernă mai degrabă decât pe braț. Dar sunt ok ambele variante, depinde cum îți este ție mai bine.

 

3. Poziția de alăptare Koala

Poziție de alăptare Koala
Poziție de alăptare Koala

Poziția de alăptare Koala este folosită de obicei la bebelușii de peste 7 luni, dar nu strică să încerci cu al tău, fie acesta și nou născut (ai grijă cum îi ții căpușorul). Această poziție de alăptare constă în sprijinirea bebelușului în pe genunchi într-o poziție verticală.

 

4. Poziție de alăptare Rugby-ball

Poziție de alăptare Rugby ball
Poziție de alăptare Rugby ball

Fie că mă crezi sau nu, poziția de alăptare Rugby Ball, deși una ciudată, este adorată de 23% dintre nou-născuți. Dacă ai încercat tot până acum și au dat greș, încearcă și această poziție. Această poziție de alăptare constă în ținerea bebelușului cu picioarele în spatele tău și partea sa toracică sa fie ținută de antebrațul tău. Îți poți așeza copilul pe o pernă și să-i sprijini ușor gâtul.

 

5. Poziție de alăptare Relaxată

Această poziție de alăptare este una foarte relaxantă, una care poate fi folosită atât după naștere naturală, cât și după cezariană!

 

Poziția Relaxată după Naștere Naturală

Poziție de alăptare Relaxată după naștere naturală
Poziție de alăptare Relaxată după naștere naturală

Poți folosi această poziție de alăptare relaxată de după naștere naturală. Așează-ți o pernă în spate, sprijină-te pe ea și așează-ți bebelușul pe burtă. Este relaxant atât pentru tine, cât și pentru bebe.

 

Poziția Relaxată după Cezariană

Poziție de alăptare Relaxată după cezariană
Poziție de alăptare Relaxată după cezariană

Dacă nu ai putut să naști natural, atunci această poziție de alăptare relaxată de după cezariană este perfectă pentru a-ți proteja operația. Deși este o poziție ciudată, crede-mă că este ideală, iar bebelușul nu va simți disconfort.

 

6. Poziție de alăptare pentru Gemeni

Poziție de alăptare pentru Gemeni
Poziție de alăptare pentru Gemeni

Dacă ai fost norocoasă să ai gemeni, pentru a-i hrăni în același timp, această poziție de alăptare pentru gemeni este perfectă. Folosind o pernă sub bebeluși, îi poți sprijini ușor cu mâinile pe spatele lor superior.

 

 

 
 
 

Iată și un Video explicativ cu câteva din pozițiile mai sus menționate

5 Poziții de alăptare oferite de babycentre

Dacă găsești o poziție de alăptare care să funcționeze pentru tine și copilul tău, este bine să o folosești. Dar dacă te dor mameloanele sau sunt semne că bebelușul nu se atașează bine, încearcă diferite poziții.

Văzute:(10551)